Jannarelly oživuje legendu AC Cobra

Jannarelly Design-1 | foto: Jannarelly

Kdo by neznal legendární sportovní automobil pocházející ze sedmdesátých let minulého století s názvem AC Cobra. Nyní se tato sportovní legenda dočkala své reinkarnace.

Ne opravdu se nejedná o návrat automobilky AC. Novinka, kterou máme na mysli pochází z Dubaje, která se poslední dobou stává opravdovou líhní sporťáků a supersportů.

Automobil, který do velké části vychází právě z Cobry nese název Design-1 a jedná se o první počin nově vzniklé automobilky Jannarelly. Tu založil designera Anthony Jannarelly, který je zodpovědný za design úchvatného Lykanu Hapersport, ve spolupráci s Fredericem Juillotem, který je odborníkem na využití a výrobu částí z uhlíkových vláken.

Díky využití kompozitových materiálů váží dvoumístný roadster pouhých 710 kg. Ty dokáže rozhýbat 3,5 litrový šestiválec Nissan z nuly na sto za rovné čtyři sekundy. Maximální rychlost sporťáku atakuje hranici 220 km/h.

Prodej tohoto skvostu bude zahájen již v příštím roce se základní cenou 55 000 amerických dolarů. (cca 1,4 milionu korun)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy