Daihatsu ukazuje Copen stokrát jinak, nechybí kupé, shooting brake ani off-road

Jedno z nejstylovějších aut současnosti, Daihatsu Copen Cero Coupé. | foto: Daihatsu

Daihatsu Copen zatím všichni známe jako dvoumístný kei roadster s označením Robe a Cero (verze s retro tvary) nebo jako křížence roadsteru a terénního vozu s označením XPlay. Na začátku ledna v Tokiu pak uvidíme třeba kupé nebo shooting brake.

Červené kupé vychází z Copenu Cero, což je model, odkazující svými tvary na původní kei roadster za začátku století, který se prodával i v Evropě. V jeho případě je nad dvoumístnou kabinou pevná střecha, zakončená výrazným spoilerem. Nevýhodou je nutnost nakládat věci do kufru přes interiér. To Copen Robe Shooting Brake dostal výklopné víko zavazadlového prostoru, oproti kupé nicméně tmavě modré auto není ani zdaleka tak stylové.

Pokud si potrpíte na zdolávání písečných dun, pak přesně pro Vás bude Copen Adventure s vyšší světlou výškou, dvěma mlhovkami v masce chladiče nebo výraznými plastovými prvky karosérie. Jediným Copenem, který může (zatím) legálně na silnice, je verze Cero S se sedačkami Recaro, volantem Momo, pádly řazení automatu pod volantem a sportovními tlumiči Bilstein. V kabině je dále několik falešných karbonových dekorů, dostupné bude černo-červené nebo béžovo-hnědé provedení. Vedle automatu CVT je k dispozici i pětistupňový manuál, ceny startují na 2 052 000 jenech (cca 420 000 korun).

Společnost různým verzím modelu třídy kei bude dělat trojice verzí řady Cast. Z provedení Sport vychází model Racing s aerodynamickým bodykitem, karbonovými díly a červeným zabarvením skel, světel nebo mřížek v nárazníku a masce chladiče, respektive žluto-černý D-Sport s upraveným podvozkem a sportovním výfukem. Cast Activa Off-road je s 15palcovými terénními pneumatikami, o 80 mm vyšší světlou výškou nebo střešním nosičem připraven zdolat nejeden off-roadový zlom.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy