Audi Q5 RS - Dostane výkon 400 koní a pětiválec?

Nová Audi Q5 od RM Design | foto: RM Design

Audi napilno pracuje na další generaci modelu Q5 a na veřejnost prosákli nové podrobnosti o její sportovní verzi.

Už jsme viděli spoustu špionážních fotografií s prototypy, které ukazují, že vůz si zachová svůj celkový tvar karoserie a bude o něco větší než jeho předchůdce. Přes nárůst do velikosti však bude podstatně lehčí, a to údajně až o 100 kg. Vyjede na modulární platformě MQB a bude sdílet některé prvky z nového Porsche Macan.

I když zatím není nic oficiálně potvrzeno, německý deník Auto Bild mluví i o vrcholné verzi RS. Ta má nabídnout 2,5litrový přeplňovaný 5válec o výkonu 400 koní. Výkon se má přenášet na všechna čtyři kola za pomoci systému Quattro a automatické převodovky. Mimochodem, nová Q5 nebude nabízena ve verzi s pohonem předních kol, takže i základní varianty budou mít pohon AWD.

Pod kapotu se dostanou i známé dieselové a benzínové motory, včetně jednotky TSI s výkonem 252 koní a 370 Nm točivého momentu. Následovat má i naftový 2.0 TDI se 190 koňmi a taktéž verze Ultra TDI s naftovou jednotkou a 48 voltovým elektrickým systémem.

Novou Q5 očekávejme někdy příští rok, takže s největší pravděpodobností uvidíme její premiéru na pařížském autosalonu příští září.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy