Honda ukáže několik modelů Modulo a Mugen, nechybí mezi nimi Civic Type R

Karosérie byla obdařena kompletním bodykitem, Mugen Civic Type R. | foto: Honda

Hlavní hvězdou Hondy letošního roku je bezesporu Civic Type R. Poslední generace sportovního hatchbacku aspiruje nejen na titul nejlepšího vozu své kategorie, ale také třeba na titul novinky roku 2015. Není proto divu, že dva hlavní taháky japonské automobilky na nadcházejícím tokijském Auto Salonu vycházejí právě z Type R.

Jakousi umírněnější formu Civicu ukáže v japonské metropoli Modulo. Jeho provedení sází na prvky v červené a lesklé černé barvě, většinou nicméně jde jen o drobně poupravené sériové detaily. Nejzajímavější tak jsou 19palcová kola MR-R02 a několik prvků z uhlíkových vláken. To Type R z dílen Mugenu dostal úplně nový aerodynamický bodykit, obsahující vedle jiného zadního křídla také přední nárazník s výrazným „lízátkem“, nástavce prahů, výrazněji tvarované blatníky nebo upravený difuzor. Nechybějí černá litá kola s nízkoprofilovými pneumatikami.

Další zajímavým modelem z dílen Modula bude MPV StepWGN. To kromě agresivního bodykitu karosérie, nové masky chladiče, střešního spoileru nebo difuzoru dostalo rovněž 17palcová litá kola a o 15 mm snížený sportovní podvozek. Karosérie v kombinaci černé a bílé pak tento model spojuje s malým hatchbackem Fit, opět s úpravami od Modula, jehož hlavní odlišností jsou sportovní pružiny, 15palcová litá kola a několik černých detailů. Uvnitř jsou anatomická sedadla.

Doménou tohoto MPV je agresivní bodykit karosérie, Modulo StepWGN. | foto: Honda

Pozornosti neušla ani auta třídy kei. Péče společnosti Modulo se tak dostala modelů N-One, N-Box a N-WGN. Zatímco v prvních dvou případech jde ve verzi Modulo X především o sportovní odlišení, N-WGN Daily Luxe Collection chce naopak zaujmout zákazníky, prahnoucí po luxusu. Proto je volant potažený kůží, sedadla kombinují denim a kůží, vzadu najdete pohodlné polštářky a výbava obsahuje mimo jiné i klimatizaci nebo infotainment.

Vedle Civicu Type R bude důležitým modelem v rámci prezentací Modula i Mugenu také kei roadster S660. Prvně jmenovaná firma se pochlubí provedením s prostým označením Study Model, které se odlišuje střešním nosičem v zadní části a novými reproduktory uvnitř, respektive modelem S660 Drago Modulo ve válečném zbarvení závodní NSX ze seriálu závodů třídy GT500. Mugen se vydal dvojí cestou – červená Honda S660 Mugen RA dostala víceméně jen několik stylistických změn směrem ke sportovnímu vzezření, Mugen S660 se však chlubí kompletním bodykitem včetně zadního spoileru, předního splitteru a nástavců prahů.

Mugen pak kromě S660 a Civicu Type R ukáže také MPV StepWGN Spada a crossover Vezel v červené metalíze. Vedle silničních aut (a samozřejmě motorek) představí Honda na svém stánku také závodní NSX, monopost McLaren-Honda MP4-30, závodní kei car N-One nebo závodní motocykly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy