Vidíme finální podobu Bentley Bentayga Coupe? Možná opravdu ano

Bentley Bentayga Coupe | foto: RM Design

Nezávislý umělec Remco Meulendijk alias RM Design z Nizozemska se rozhodl zpracovat nový render. Ten ukazuje potenciální vzhled nového Bentley Bentayga Coupe.

Už několikrát bylo zmíněno, že by se jednalo o konkurenta pro BMW X6 M a Mercedes-AMG GLE 63 Coupé, což je dvojice vysoce výkonných kupé crossoverů.Tyto dva vozy jsou jistě šílené, ale Bentley pracuje na něčem, co bude ještě šílenější. Zatím nevyrobená Bentayga Coupe bude zřejmě představen jako koncept příští rok v Ženevě a v případě, že reakce na ni budou pozitivní, výrobní verze by se mohla u prodejců objevit již v roce 2017.

Bentley Bentayga Coupe | foto: RM Design

Automobil s karoserii Coupe nabízí dynamičtější profil, ale stále má vypadat velmi elegantně a maskovat svou robustnost. Stejně tak váha přes dvě tuny jasně říká, že tenhle mastodont potřebuje pod kapotou velkou porci koní. Proto jej výrobce hodlá vybavit twin-turbo šestilitrovým motorem W12 s výkonem 600 koní a s točivým momentem 900 Nm.

Jaké budou výsledné technické parametry zatím nevíme, ale standardní Bentayga zrychlí z 0-100 km/h za 4,1 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 301 km/h. Verze Coupe by tak pravděpodobně měla stáhnout čas pod 4 sekundy a taktéž překročit třístovku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy