VW Polo 2016 - takhle by mohla vypadat nová generace

Volkswagen Polo (2016) | foto: Theophilus Chin

Je to skoro už dva roky, co se nám ukázal faceliftovaný Volkswagen Polo současné generace, a tak je na čase, poohlížet se po nástupci. A právě v této souvislosti se objevily na internetu dva snímky.

Některé zdroje hovoří o premiéře nástupce již v příštím roce a nejspíše by se tak mohlo stát na podzimním autosalonu v Paříži. Šestá generace Pola by se pak měla začít téměř ihned prodávat, protože VW počítá v témže roce i se začátkem jeho výroby.

Volkswagen Polo (2016) | foto: Theophilus Chin

Polo šesté generace dostane zkrácenou verzi platformy MQB, s níž je spojen úbytek na váze přibližně 70 kilogramů. Spolu s tím se výraznějšího nárůstu dočká rozvor, auto dostane zkosenější čelní sklo a plošší linii střechy. Zajímavostí je fakt, že v nabídce se má objevit pouze pětidveřové provedení, verze se třemi dveřmi se v rámci škrtů a úspor vyrábět nebude.

Pod kapotou čekejme hlavně tříválcové pohonné jednotky TSI a TDI a není vůbec jisté, zda se ještě vrátí ostrá verze GTI. Díky kauze Dieselgate totiž musí koncern šetřit kde se dá a nesmí si dovolit utrácet za marnotratnosti, jakou je nějaká ostrá edice nebo snad pět výbavových verzí. Příští Polo se také pochlubí bohatou základní bezpečnostní výbavou s multikolizní brzdou, adaptivním tempomatem, monitoringem jízdy v  pruzích a chybět nemá ani detekce dopravního značení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy