Tata Zica detailněji, má dva motory i moderní interiér

Novinka se dvěma motory nahrazuje typ Indica, Tata Zica. | foto: Tata

Tata Indica, svého času prodávaná také v Evropě, se pomalu chystá do automobilového důchodu. Nástupcem se stane podobně velký hatchback Zica, jehož design exteriéru i interiéru je až překvapivě moderní.

S prvními fotografiemi přišla indická automobilka už na začátku tohoto týdne, takže vzhled nejlépe vybavené varianty XZ se 14palcovými litými koly, oranžovým lakem, mlhovkami, velkými předními světly a střešním spoilerem je už „důvěrně“ známý.

Novinkou jsou fotografie interiéru, který je podobně jako karosérie až překvapivě moderní. Přístrojový štít se dvěma budíky a displejem palubního počítače je stejný jako u dvojice Bolt a Zest, hexagonální středové konzoli s černým lesklým rámečkem dominuje rádio (indická média nicméně informují o infotainmentu) na základě platformy ConnectNext. Zajímavým detailem jsou výdechy ventilace s rámečkem v barvě karosérie na okrajích palubní desky. Volant s možná až moc velkým průměrem je multifunkční.

Palubní deska je překvapivě moderní, Tata Zica. | foto: Tata

S výrazně upravenou platformou modelu Indica má Zica na délku 3746 mm, na šířku 1647 mm a na výšku 1535 mm. Mezi nápravami zůstává 2400 mm. Zajímavá je světlá výška 170 mm, za níž by se nemusely stydět ani některé moderní crossovery.

K dispozici bude jeden zážehový a jeden vznětový motor, oba pocházejí z řady Revotron. Benzín spaluje dvanáctistovka o výkonu 85 koní při 6000 ot./min s točivým momentem 114 Nm při 3500 ot./min, na naftu jezdí jednotka s objemem 1.05 litru o výkonu 70 koní při 4000 ot./min s točivým momentem 140 Nm mezi 1800 - 3000 ot./min. Jak benzín, tak nafta shodně dostanou pětistupňovou manuální převodovku, hmotnost se v obou případech pohybuje pod 1100 kilogramy.

Prodej konkurenta Hyundaie i10, Maruti Suzuki Celerio nebo Chevroletu Beat by se měl rozběhnout během prvního lednového týdne roku 2016.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy