Amazon představil revoluci v doručování, v České poště by měli jít příkladem

Revoluce v doručování zásilek, Amazon Prime Air | foto: Amazon

Stále čekáme na to, kdy a pod jakým názvem se představí zcela nový pořad o automobilech na Amazonu, ve kterém bude vystupovat snad nejznámější moderátorské trio – Clarkson, May a Hammond. Prozatím však Jeremy Clarkson popisuje v novém spotu doručení pomocí Amazon Prime Air.

Clarkson ve videu vypráví o jedné rodině, jejíž pes rozkousal kopačku jedné z dcer a zkomplikoval tak situaci před důležitým zápasem. Čas běží, a proto matka rodiny objednává nové boty přes Amazon a zvolí službu Prime Air, ve které je zaručeno dodání zásilky cirka do půl hodinky. Mezitím v nedalekém Amazonu vytahuje pracovník boty z regálu a dává na pás, který dopraví krabici až k dronu. Ten si ji poté automaticky „naloží“ a stoupá do výšky 121 metrů.

Po dosažení výšky letí až rychlostí 24 km bez „řidiče“ pomocí senzorů, které dokonce umožňují se vyhnout překážkám ve vzduchu i na zemi. Jakmile se dron přiblíží k místu dodání, oznámí to kupci přes telefon a přistane na místě, jenž je označeno značkou Amazon. Po přistání vyloží balíček a vrací se zpět na centrálu Amazonu.

Amazon má v plánu také postavení mnoho dalších dronů s různým designem a vybavením pro nejrůznější využití i prostředí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy