Tata Zica a její první oficiální snímky

Tata Zica (2015) | foto: Tata

Indická automobilka Tata Motors vydala dva snímky zcela nového malého hatchbacku s názvem Zica. Jedná se o náhradu modelu Indica a do prodeje vstoupí na začátku příštího roku.

Vůz půjde proti segmentu soupeřů, které tvořé například Chevrolet Beat, Suzuki Celerio a nebo u nás prodávaný Hyundai i10. Zica však není ve skutečnosti úplně nový model, vůz totiž používá aktualizovanou verzi platformy Indica. Jeho výbava a vzhled pak naštěstí automobil podstatně vylepšili.

Tata Zica (2015) | foto: Tata

Zprávy z Indie hovoří o nově vyvinutém benzínovém 3-válci o objemu 1,2 litru a ekonomičtější naftové jednotce o objemu 1,05. Ten bude pravděpodobně vycházet z verze 1,4 litru od modelu Tata a obě zmíněné motorizace budou spolupracovat se standardní manuální převodovkou nebo automatem.

Ve výbavě nechybí přední a zadní elektrické ovládání oken, tříramenný volant a chromované akcenty. Tata Zica dostane v základu dva přední airbagy, zadní stěrač s ostřikovačem a systémy ABS s EBD. Vyšší modelová specifikace pak bude těžit například z kol z lehkých slitin, předních mlhovek a zadních parkovacích senzorů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy