Bentley Bentayga Coupe? Luxusní Brit na steroidech přijde možná už za rok

Bentley Bentayga | foto: Bentley Motors

Z Velké Británie včera přišla nová zpráva, jenž má spojist s novým luxusním SUV Bentley Bentayga. To by totiž mohlo dorazit i v karosářské verzi Coupe.

Lze si ji představit jako konkurenta pro německou dvojici BMW X6 M a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe, přičemž koncepční podobu spatříme na ženevském autosalonu v březnu příštího roku. Ředitel produktové řady Peter Guest, řekl, že další provedení Bentaygy bude významně vylepšené pro výkon na silnici. I nadále ale bude mít čtyři dveře a čtyři místa k sezení.

Skloněná zadní linie střechy bude mít sice negativní dopad na objem kufru, ale na tom nebude záležet skoro nikomu, pokud je tedy příznivcem takového typu auta. Vůz bude vypadat mnohem agresivněji než běžné provedení Bentaygy, dostane lehký opti paket karoserie, větší kola, tužší odpružení a sportovní výfuk.

Zatím ale není jasné, co vlastně bude Bentley Bentayga "Coupe" pohánět. V úvahu přichází 6,0litrový twin-turbo motor W12. Ten v současné době nabízí 608 koní a 900 Nm točivého momentu, avšak u provedení Coupe dojde k nárůstu výkonu. Zrychlení z 0-100 km/h se má uskutečnit za méně než čtyři sekundy a maximálka se vyšplhá ke hranici okolo 322 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy