Volkswagen Amarok se stal novou posilou české policie

Volkswagen Amarok nově ve službách české policie | foto: Volkswagen

Novou posilou české policie se tento týden stal Volkswagen Amarok. Do služby nastoupí hned několik desítek exemplářů a my vám o nich prozradíme hlavní podrobnosti.

Automobily poputují na kriminalistickou laboratoř, takže všechny Amaroky dostaly patřičné úpravy karoserie i rámu. První vozy byly již předány do rukou Policie ČR a celkem se má jednat o 41 exemplářů.

Volkswagen Amarok nově ve službách české policie | foto: Volkswagen

Základem se stala větší verze Double Cab, konkrétně se jedná o laminátovou skříňovou nástavbu, jenž má na svědomí finská společnost Tamlans. Nástavba obsahuje regálový systém pro různé vybavení a v rohu za kabinou je umístěn pracovní stůl s osvětlením a dalším příslušenstvím. Samozřejmostí je tak počítač a nebo tiskárna.

Vybavení policejního Amaroku navíc dále zahrnuje i výstražné osvětlení LED od firmy Whelen, reproduktory Whelen za předním nárazníkem, navigační systém TomTom, radiostanici Matra, přídavný gelový akumulátor, přídavné topení Webasto a nebo klimatizaci v nástavbě.

Všechny policejní Amaroky jsou vybaveny naftovým motorem 2.0 BiTDI o výkonu 180 koní a pohonem všech kol 4Motion. Dotyčné exempláře však dostaly zkrácenou kabinu a naopak prodloužený rám  o 31 cm. Díky tomu se na něj dala instalovat speciální nástavba.

K celému předání se vyjádřilo i vedení divize Porsche Inter Auto CZ, konkrétně Michael Antosch, zástupce generálního ředitele. "Těší nás spolupráce se společnostmi FD Servis a Metalex, díky kterým jsme schopni opět podpořit akceschopnost Policie ČR".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy