Exkluzivně: Roomster definitivně NEBUDE! Známe pravý důvod!

Škoda Roomster se své druhé generace již nikdy nedočká | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Dlouho se mluvilo o podobě nové Škody Roomster. Stejně tak se dlouho diskutovalo o tom, zda se jí vůbec dočkáme. Nyní dle našeho zdroje, přímo z automobilky, je jisté, že Roomster dostal definitivní STOPku. Důvodem ale nejsou úsporná opatření.

Škoda Roomster byla světu představena na ženevském autosalonu v roce 2006. Jeho původ ale můžeme datovat až do roku 2003, kdy byla ve Frankfurtu představena jeho studie. Tento krok Škody byl sice okamžitě obklopen kritiky, kteří lamentovali nad jeho prapodivným designem, stejně tak si ale získal mnoho příznivců.

Posledních několik měsíců jsme již netrpělivě vyhlíželi příchod nové generace. Internetem proběhlo několik možných podob a dalších spekulací. Například ty, že Roomsetr II bude k dostání nejprve na Slovensku a až pak v Čechách a podobně. Poté se ale objevila zvěst, že Roomster II přijde se zpožděním.

Následovalo tiskové prohlášení, ve kterém automobilka naznačovala, že zvažuje odchod ze segmentu MPV, kam se řadil právě Roomster, a plánuje svou pozornost zacílit především na vozy SUV. Již tehdy se spekulovalo, znamená-li to definitivní konce Roomsteru.

My Vám dnes můžeme potvrdit, že je tomu opravdu tak. Dle našeho zdroje přímo z automobilky Škoda je rozhodnutí o ukončení životního cyklu Roomsteru již pevně rozhodnuto. To i navzdory již několika vyrobeným kusům a kompletně hotové přípravě pro spuštění výroby.

Na konkurenčních webech se můžete dočíst, že se jedná o další úsporné opatření koncernu VW po aféře dieselgate. Dle našeho zdroje je pravda ale docela jinde. K tomuto rozhodnutí údajně došlo kvůli kanibalizování na německém Caddym, jemuž by tuzemský Roomster mohl přinést značný propad v prodeji.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy