Toyota 86 Blackline Edition oslní zejména sportovnějším vzhledem, dostane se i do Evropy?

Edice vyzařuje lakem White Liquid a černými pruhy, Toyota 86 Blackline Edition | foto: Toyota

Poslední dobou se celkem mluví o Toyobaru, neboli dvojici zábavných kupé Toyota GT86 a Subaru BRZ. A není divu, poněvadž byla potvrzena druhá generace obou sporťáků a vynořují se tak bohaté spekulace. Ovšem v Austrálii jsou stále nadšení ze současné generace a dočkají se tak speciální edice.

Toyotu 86 Blackline Edition poznáte podle bílého laku White Liquid s černými pruhy na kapotě i střeše. Mnohem zajímavější je přítomnost body kitu od TRD, přesněji předního splitteru, přepracovaných bočních prahů, třídílného zadního spoileru a sportovnějšího zadního nárazníku. Dále lze obdivovat na speciální 86 i HID světlomety s LED pro denní svícení a bezklíčový systém.

Vzadu je k vidění sportovní nárazník a třídílný spoiler, Toyota 86 Blackline Edition | foto: Toyota

Dvoubarevné kombo není jen na karoserii, ale i v kabině. Ta je vybavena černými koženými sedadly s červenými alcantarovými vložkami, prahovými lištami z nerezové oceli, dvouzónovou klimatizací a 6,1palcovým infotainmentem s GPS navigací a couvací kamerou. V motorovém prostoru se nic nezměnilo, stále je tu 2,0litrový čtyřválec o výkonu 200 koní a točivém momentu 205 Nm. Agregát bude připojen se šestistupňovou, manuální nebo automatickou, převodovkou.

Celkem bude vyrobeno 450 kusů v této edici a 250 z nich bude disponovat manuálem. Standardní Toyota 86 Blackline Edition s manuální převodovou skříní se bude prodávat za cenu 37 990 australských dolarů (v přepočtu asi 653 tisíc korun), s automatickou převodovkou za 40 490 australských dolarů (cca 738 tisíc korun). Bohužel do Evropy Toyota 86 Blackline Edition nezavítá

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy