DS dál expanduje do Číny, hatchback 4S připomíná Peugeot 308

Novinka je třetím modelem DS, určeným speciálně pro Čínu, DS 4S. | foto: DS Automobiles

Speciálně pro čínský trh nabízí značka DS už dnes dva modely – sedan 5LS a SUV 6. Nyní se k nim přidává hatchback DS 4S, který sice jménem poukazuje na nedávno modernizovaný evropský kompakt, ve skutečnosti jde ale o úplně jiné auto.

Poznávacím znamením hatchbacku, jehož především zadní partie silně připomínají Peugeot 308, je maska chladiče s výrazným logem, plynule přecházející do hlavních světlometů (v hantýrce DS se tomuto řešení říká DS Wings). Ta jsou už v základu kompletně diodová, přičemž celkově je v přední části, včetně denního svícení, 136 jednotlivých LEDek! Skupinové svítilny jsou rovněž celé z LED diod a jejich optika vytváří trojdimenzionální efekt. Na něj jsme ale u vozů DS z poslední doby zvyklí.

Kabina červeným koženým čalouněním barevně ladí s lakem karosérie Dark Fire, kromě ní budou k dispozici samozřejmě i jiné odstíny. Vždy by ale měla být použita kvalitní useň, kterou bude ručně potažena nejen palubní deska a sedadla, ale též výplně dveří. V zadní části auta je díky protaženému rozvoru platformy EMP2 (DS 4S je celkově delší než naše DS 4) hodně místa na nohy, jinak naladěný podvozek rezultuje nejen ve větší množství jízdního komfortu, ale i více místa nad hlavami zadních cestujících.

Pod kapotou se objeví přeplňovaná zážehová osmnáctistovka THP, spřažená se šestistupňovým automatem EAT6, o výkonu 136 nebo 204 koní, respektive úplně nová jednotka EB2 Turbo, pyšnící se titulem Motor roku 2015. Téměř s jistotou tedy půjde o přeplňovanou tříválcovou dvanáctistovku.

Výroba bude probíhat výhradně v čínském Šen-čenu, prodej se rozběhne na začátku příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy