Bentley představuje luxusem nabitou Bentaygu First Edition

Bentley Bentayga | foto: Bentley Motors

Nejvelkolepější, nejluxusnější, nejrychlejší a nejdražší, to je stručný popis prvního automobilu segmentu SUV od britského Bentley. Bentayga se již velmi brzy dostane do prodeje. To samozřejmě nemůže zůstat jen tak. Bentley tak představuje speciální sérii – Bentyga First Edition.

O edici, která je vypuštěna k zahájení prodeje jsme se naposledy bavili v případě Mazdy MX-5. Že by se tedy Bentley nechalo inspirovat tímto skvělým marketingovým tahem Mazdy? Zanechme ale polemiky a pojďme se věnovat automobilu Bentayga.

First Edition bude čítat pouze 608 vyrobených kusů. K odhalení vozu došlo v noci na dnešek v Los Angels. Samotný akt samozřejmě nebyl zdaleka veřejný. Vše se konalo v poměrně úzkém kruhu pozvaných VIP hostů.

A čím bude Bentyga First Edition tak výjimečná? Samozřejmě výbavou. Na první pohled si každý všimne masivních 22“ hliníkových kol, exklusivní interiér s diamantovým prošíváním, plaketami symbolizující britskou vlajku, spoustu dřeva navozující ještě luxusnější atmosféru nebo nastavitelné podsvícení.

Pod kapotou zůstává stále vše při starém. Nalezneme zde šestilitrový dvanáctiválec ve tvaru W s výkonem 600 koní. Motor je spojen s osmistupňovým automatem, který přirozeně rozesílá výkon na všechna čtyři kola.

K této edici dostane každý zákazník navíc luxusní dárek. Bentley dlouhodobě spolupracuje se společností Breitling, která pro budoucí majitele Bentagy First Edition připravila luxusní náramkové hodinky First Edition.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy