Volkswagen Beetle nasadil džíny, kterými odkazuje na hippiesáckého předka

Inspirací tomuto vozu byl Beetle Jeans ze sedmdesátých let, Volkswagen Beetle Denim. | foto: Volkswagen

Moderní reinkarnace Volkswagenu Beetle je na trhu již přes čtyři roky, ty ale na atraktivitě retro tvarů rozhodně neubraly. Přesto je čas od času potřeba vlnu nostalgie ještě o něco podpořit speciální edicí. A právě proto vznikl Beetle Denim, navazující na sedmdesátkový Beetle Jeans.

Jak napovídá už přiložená fotogalerie, dvoutisícová edice bude k dostání jen jako kabriolet s tmavě modrou plátěnou střechou. A právě ta připomíná klasický „džínový Brouk“ svým vzorem ze všeho nejvíc. Materiál na výrobu populárních kalhot nebo bund se objevuje také na sedadlech zepředu i zezadu, opět jde ale o látku, svým složením pouze připomínající džínovinu.

Kromě unikátní střechy se karosérie odlišuje použitím pouze dvou odstínů laku, bílé Pure a modré Stonewashed, přičemž každého vznikne přesně tisíc kusů. Palubní deska kombinuje světle modré lakování se stříbrnými linkami. Dominantou středové konzole je však pětipalcový displej multimediálního systému MIB II s couvací kamerou a rozhraním Aux, iPod, USB a Bluetooth.

Dost možná i díky neutichající kauze Dieselgate se Volkswagen rozhodl pod kapotu Beetlu Denim nainstalovat pouze zážehovou osmnáctistovku TSI o výkonu 171 koní s točivým momentem 249 Nm. Sílu na přední kola přenáší šestistupňová automatická převodovka.

Prodej limitované edice se rozběhne příští rok a podle slov Volkswagenu má jít „o dostupný model.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy