BMW i3 Shadow Sport - Více inovací pro americký trh

BMW i3 Shadow Sport | foto: BMW

Americké zastoupení bavorské značky BMW vydalo první dva snímky nadcházející nové edice modelu i3. Ta přináší na trh v USA nové výbavé prvky a trošku exkluzivity.

BMW i3 Shadow Sport | foto: BMW

Automobil má být vybaven "novými funkcemi", které jsou k dispozici ve Spojených státech poprvé. Prakticky to znamená, že speciální edice s názvem Shadow Sport dostane například černý lak karoserie Fluid, elektrické střešní okno a nebo speciální kola z lehkých slitin se vzorem Cyclone o velikosti 19 palců. Celá produkce bude navíc omezena na 50 kusů, ovšem doposud není jasné, kolik bude každý kus stát.

Sluší se připomenout, že na trhu jsou hned dvě verze i3. První, elektrická varianta má 22 kWh lithium-iontové baterie a elektrický motor, který vyvíjí 170 koní a 249 Nm točivého momentu. Díky tomu umí vůz zrychlit z nuly na stovku za sedm sekund a rozjede se až na 149 km/h. Dále tu ale máme posílenou i3, která je navíc vybavena benzínovým motorem, který funguje jako generátor. Tento model je také o něco pomalejší než elektrická varianta, takže zrychlení z nuly na stovku zvládne za 7,8 sekundy a maximální rychlost zůstává beze změny - 149 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy