VIDEO: Podívejte se na žhavé Audi RS6 Avant a RS7 Sportback Performance

Audi RS6 a RS7 Sportback Performance | foto: youtube.com

Je tomu už měsíc, co se světu poprvé odhalily dvě nové verze modelů Audi RS6 Avant a RS7 Sportback. Dneškem ale přinášíme první video, na kterém lze novinky spatřit v akci.

Aktuální RS6 a RS7 dostalo do vínku o 45 koní silnější 4,0litrový osmiválec TFSI, takže konečný součet koní je 605. Stejnou hodnotou se ostatně pyšní i vlajková loď značky, model S8 Plus. Verze RS6 a RS7 jsou schopny zrychlit z 0-100 km/h za pouhých 3,7 sekundy a při zakoupení speciálního výkonnostního balíčku se budete moci rozjet až na 305 km/h.

Není asi překvapením, že vizuální vylepšení byla jen minimální. Jedinou změnou prošly otvory pro přívod vzduchu, které jsou nyní o něco větší a na masce chladiče přibyla leskle černá povrchová úprava. V nabídce je i modrý lak karoserie Ascari, výrazná sportovní sedadla s alcantarou a samozřejmě i bohatá příplatková výbava.

Ještě důležitější je, že verze RS6 Avant a RS7 Sportback Performance dostaly přeprogramovanou osmistupňovou převodovku Tiptronic, adaptivní vzduchové odpružení a za příplatek i zadní sportovní diferenciál s aktivním rozdělením točivého momentu. Poznávacím znamením budou i jedinečná 21palcová kola z lehkých slitin s pneumatikami 285/30 pro RS6 a 275/30 pro RS7.

Pokud se ptáte na cenu, tak za 117 tisíc eur můžete mít zběsilou RS6 Avant Performance a za 121 700 eur je pro vás připravena dynamičtěji vypadající RS7 Sportback.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy