Fisker zahajuje spolupráci s BMW. Dočká se konečně úspěchu?

Fisker | foto: Fisker

Již v červenci letošního roku oznámil dánský designer Henrik Fisker, že plánuje svůj návrat s novou společností na výrobu elektromobilů. Tak se skutečně stalo a z popela společnosti Fisker Automotive povstává automobilka Karma Automotive.

Nezdar automobilky Fisker máme jistě všichni v živé paměti. I když vůz Karma patřil mezi špičkové elektromobily své doby a úctu mu projevil i James May v pořadu Top Gear, jeho prodejnost byla tak nízká, že společnost nevyhnutelně zkrachovala.

Henrik Fisker se ale na scénu vrací s novou společností nesoucí jméno prvního a jediného modelu své předchozí automobilka, Karma. Při tomto návratu informoval americký server autoblog.com o tom, že nová společnost opět spustí výrobu elektromobilu Karma a to již v roce 2016.

Jak to ale vypadá Karma se pokusí vydat odlišnou cesto než její předchůdce. Podle australského serveru motoring.com.au se totiž společnost Karma dohodla na spolupráci s bavorskou automobilkou BMW.

Na základě této dohody budou Němci dodávat Karmě baterie a spalovací i elektrické motory, které pohání vozy i3 a i8.

Je tak dost možné, že již v roce 2016 začnou z výrobního pásu sjíždět Karmy s technikou BMW. Je ale stále velkou otázkou, dokáže-li Karma obstát ve stále rostoucí konkurenci na poli elektromobilů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy