Genesis G90 odhaluje svou techniku, zaskočí zavedené německé limuzíny?

Přední části dominuje hexagonální maska chladiče, Genesis G90. | foto: Genesis

Svou luxusně zaměřenou značku má v současné době Nissan, Toyota nebo také Citroën. A přesně do této společnosti aktuálně vstupuje jihokorejský Hyundai, který se rozhodl využít jméno svého modelu vyšší střední třídy a postavit na něm „úplně novou“ společnost.

Automobilka se bude jmenovat Genesis a v budoucnu má její portfolio tvořit, vedle sedanů G70, G80 a G90, také prémiové SUV a sportovní kupé. Jejich příchod, ba možná i vývoj, je zatím hudbou hodně vzdálené budoucnosti a i Jihokorejci se zaměřují aktuálně na sedany. Zatímco G80, nahrazující Genesis, přijede za dva roky, G90, alias nástupce Hyundaie Equus, se do nabídky jihokorejských dealerství dostane už letos v prosinci.

A rozhodně nebude nějakým chudým příbuzným zavedených luxusních limuzín. Dle prvních skic nabídne rozměrnou hexagonální masku chladiče, full-LED přední světla, spoustu chromu, velká kola a bohužel také zadní světla, jejichž tvar až nápadně připomíná Mercedes-Benz třídy S. Kabina bude charakteristická především VIP sezením, což znamená, že sedadla bude možné stisknutím jediného tlačítka nastavit do polohy „relaxování, čtení nebo sledování televize.“

Zadní světla možná až moc připomínají Mercedes třídy S, Genesis G90. | foto: Genesis

Pod kapotou 5,2 nebo 5,49 metru dlouhého stroje (ve druhém případě jde o prodloužené provedení s rozvorem náprav 3450 mm) se objeví šestiválec 3.8 GDI o výkonu 334 koní, pětilitrový osmiválec o výkonu 445 koní nebo zcela nový šestiválec o objemu 3.3 litru s dvěma turbodmychadly a výkonem 370 koní. Všechny jednotky budou mít osmistupňovou automatickou převodovku a volitelně rovněž pohon všech kol.

Že cestujete první třídou poznáte také podle podvozku se vzduchovým odpružením nebo možnosti poloautonomní jízdy díky systému Highway Driving. Na vrcholu žebříčku bude telematická výbava, zahrnující program Blue Link.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy