Nový Volkswagen Golf se rýsuje, odvrátí nezdar značky posledních let?

Nová generace německého bestselleru bude převratná uvnitř, navenek jen z části. Její hlavní úkol bude zvýšit zisky.

Design projde evolucí, přičemž se bude inspirovat u nového Passatu. Nová grafika světlometů, přední masky nebo ostřejší tvary ve jménu zlepšení aerodynamiky. Předpokládáme, že se nebude jednat o nic převratného, prostě změna, na jaké jsme v koncernu VW zvyklí.

volkswagen golf | foto: Volkswagen

Zásadní změny budou uvnitř. Nejen interiér projde výraznou změnou. Ovládání pomocí gest, více dotykových displejů, méně tlačítek a zajímavé nové asistenty a systémy. Další změna se bude týkat modulární platformy MQB, která přinese výrazné snížení hmotnosti. Počítá se také s menším motorovým prostorem. Proč?

Protože pod kapotou nového Golfu bude v základu litrové TSI popřípadě 1,4 TDI. Naopak na druhém konci nabídky motorů bude 2,0 TSI s výkonem 265 koní, které bude pohánět verzi GTI. Informaci o verzi R, zatím nemáme.

Rouška tajemství stále leží na termínu, kdy nám Volkswagen osmou generaci představí. Jedni mluví o příštím roce, jiní jsou poněkud skeptičtější a tvrdí, že dříve než v roce 2017 o nebude. My odhadujeme přelom roku 2016 a 2017. Však už několikrát zaznělo, že vozy VW budou dodržovat pětileté výrobní cykly a Golf bude v roce 2016 čtvrtý rok na světovém trhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy