Gallardo Balboni se dočká nástupce, i Huracán se stane zadokolkou!

Lamborghini Huracán LP 610-4 modelového roku 2016. | foto: Lamborghini

Vozy s útočícím býkem ve znaku jsou v poslední době pevně spojeny s pohonem všech čtyř kol. Výjimky tvoří legendární Gallardo Balboni. A právě tento speciální kousek se dočká duchovního nástupce.

Jen těžko bychom na světě hledali testovacího jezdce, který si vydobyl takový respekt jako Ital Valentino Balboni. Ten pracoval pro automobilku ze Sant'Agaty celých 40 let. V roce 2008 odešel do důchodu a Lamborghini pro něj připravilo jedinečnou verzi Gallarda. Tento vůz se od běžného Gallarda odlišuje značnou redukcí hmotnosti, výrazným pruhem ale hlavně faktem, že Gallardo Balboni se chlubí starým dobrým pohonem zadních kol.

Lamborghini Gallardo Balboni | foto: Lamborghini

Lamborghini již dříve oznámilo, že Huracán se dočká hned dvou verzí s pohonem zadních kol. Nedávno přišel zpravodajský server autocar.co.uk s informací, že první duchovního nástupce verze Blaboni se dočkáme již během autosalonu v Los Angeles.

Očekávat údajně můžeme atmosférické desetiválcové véčko 5,2 litru s výkonem 449 kW a údajně ještě agresivnějších tvarů, než v případě běžného Huracánu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy