Kia Optima Hybrid přichází, prozatím jen v Jižní Koreji

Kia Optima Hybrid (2016) | foto: Kia Motors

Na trhu v Jižní Koreji se začala ode dneška nabízet hybridní verze nové generace sedanu Kia Optima. Ta je na domácím trhu známa pod označením K5.

Už na letošním frankfurtském autosalonu Kia oznámila své plány na hybridizovanou verzi Optimy a nyní byl učiněn její debut. Desigově se od svých klasických verzí odlišuje jen velmi decentě. Počítat se dají jen některé menší změny v masce chladiče, která se může pochlubit "aktivními vzduchovými klapkami". Ty se automaticky uzavřou při jízdě při vyšších rychlostech, při oslabení odporu vzduchu se naopak klapky otevřou. Nové jsou i přední a zadní nárazníky, stejně jako zakázková kola o rozměru 16 a 17 palců.

Nejdůležitější změna nastala pod kapotou tam, kde je ukryt 4-válec o objemu 2,0 litru GDI. Ten nabízí výkon 156 koní a 189 Nm točivého momentu, přičemž spolupracuje s elektromotorem, který generuje dalších 52 koní a 205 Nm.  Výkon jde na přední kola přes šestistupňovou automatickou převodovku a celé ústrojí je převzato ze sesterského modelu Hyundai Sonata Hybrid.

Kia Optima Hybrid přijde časem i do Evropy, a to již  příští rok. Co se týče samotných dalších verzí Optimy, v plánu je i kabriolet a možná i kombi verze. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy