Lidový Datsun se chystá do terénu, světly evokuje Škodu Yeti

Pozice kulatých mlhovek evokuje Škodu Yeti, Datsun GO-Cross. | foto: Datsun

Znovuzrozený Datsun byl původně orientovaný na rozvojové trhy jako Indie nebo Indonésie. V srpnu minulého roku ale dorazil také do Ruska a s nastalou expanzí hodlá aliance Renault-Nissan pokračovat. Vůbec poprvé se tak nový koncept této automobilky představil na „domácí“ japonské půdě!

Koncept GO-Cross využívá aktuální popularity podobných vozidel, kterým stačí vypadat dobrodružně a nepotřebují ani pohon obou náprav. Proto dostalo toto kombi, odvozené z typu GO+, výrazně tvarované blatníky s plastovým obložením, mohutné nárazníky se středovou stříbrně lakovanou částí, nástavce prahů nebo šedou lakovaný střešní nosič.

Přední část může leckomu připomenout Škodu Yeti ve verzi před modernizací a to díky kulatým mlhovkám, zasahujícím do hlavních LED světel. V nárazníku nechybí LED diody denního svícení, stejnou technologii pak používají i skupinové reflektory. Zmínku si určitě zaslouží také velká litá kola a zvýšená světlá výška.

Jak už bylo řečeno v úvodu, ačkoliv je Datsun japonská automobilka, jedná se od jejího znovuzrození o první vůz, představený na domácí půdě. Zajímavé je, že místo tokijského výstaviště se tak stalo v centrále mateřského Nissanu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy