Zcela nový Volkswagen Phaeton ukázal svou možnou podobu

Volkswagen Phaeton příští generace | foto: Theophilus Chin

I přes aktuální skandál ohledně aféry Dieselgate a rostoucí náklady na opravu všech aut, se podle Volkswagenu objeví za pár let i další generace modelu Phaeton.

Jeho druhá generace bude full-size sedan a nyní tady máme dva spekulativní snímky, které si berou inspiraci z konceptu C Coupe GTE. Auto by mělo mít "emocionální design", který by mohl převzat některé designové prvky z C Coupe GTE. Přiložené digitální ilustrace ale do jisté míry připomínají i nový Passat.

Volkswagen Phaeton příští generace | foto: Theophilus Chin

Volkswagen chce nový Phaeton stvořit tak, aby byl pohodlnější než současný Mercedes-Benz S-Class. Kromě toho jej vybaví autonomním řidícím systémem, jenž by měl být nabízen jako volitelná příplatková výbava. Fungovat by měl zřejmě až do hranice 60 km / h.

Přesné datum zahájení výroby zatím nebylo stanoveno, ale aspoň víme, že Phaeton dostane nový 6,0 litrový twin-turbo dvanáctiválec, který měl premiéru v prvním SUV značky Bentley - modelu Bentayga. U něj poskytuje 608 koní a 900 Nm točivého momentu, takže je otázkou, na kolik jej vyladí u VW.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy