Subaru odhaluje budoucnost Imprezy, je až neskutečně růžová

Takto budou vypadat příští Subaru, Subaru Impreza 5-Door Concept. | foto: Subaru

Aktuální generace Subaru Impreza, nepočítaje sportovní WRX STi, se na evropském trhu příliš nechytla a do Česka se dokonce nedostala vůbec. Japonci ale nezahálí a připravují ve všech směrech lepší pokračování, jehož možnou podobu ukazuje tokijský koncept Impreza 5-Door.

Určitě je dobrou zprávou, že vizuálně se designéři nechali inspirovat kombi Levorg, což je horká a velmi povedená novinka. Odkazem na něj jsou především ostré rysy v přední části s hexagonální maskou chladiče nebo LED světlomety a tvar zadních reflektorů. A ještě lepší zprávou je, že se styl Dynamic & Solid postupně dostane i do dalších aut s hvězdnou plejádou ve znaku.

Koncept s délkou 4400 mm, šířkou 1880 mm, výškou 1440 mm a rozvorem náprav 2670 mm jezdí na 19palcových kolech a pojme až pětici pasažérů. Pod kabátkem se potom ukrývá modulární platforma Subaru Global Platform, samozřejmě s pohonem všech čtyř kol (to ostatně naznačují vytažené blatníky).

Že je pro Subaru nová Impreza nesmírně důležitá jsme již nastínili v úvodu. Není se tak co divit, že jde o jeden z pilířů strategie Prominence 2020, představené loni v květnu. A když je řeč o představování, tak sériová podoba stříbrného konceptu přijede už v příštím roce. Také tipujete ženevský autosalon?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy