Chevrolet chce dodat Sparku trochu rychlosti, jen karbon a pruhy nestačí

Dočkáme se sportovního Sparku RS v sériové výrobě? Chevrolet Spark RS. | foto: Chevrolet

Čtvrtá generace Chevroletu Spark přijela na americký i jihokorejský trh poměrně nedávno, technický základ Opelu Karl však dává tušit, že opět půjde spíš o pohodlný městský dostavník. Přesto by v USA rádi přidali špetku sportovního koření.

Na veletrh SEMA do Las Vegas tak míří Spark RS, koncept vyšperkovaný karbonovým bodykitem, 17palcovými koly a sníženým podvozkem. Bodykit se skládá z předního splitteru, nástavců prahů a spodní části zadního difuzoru, v němž nechybí atypicky tvarovaná dvojitá koncovka výfuku.

Páté dveře zdobí výrazný střešní spoiler, okolí mlhovek v předním nárazníku zase potěší oko okolím z uhlíkových vláken. Celek dotváří stříbrný lak Dark Liquid Switchblade s černým „rychlým“ pruhem a červené logo RS na masce chladiče.

Vedle Sparku RS zazáří na stánku Chevroletu Trax, Malibu, Camaro, Colorado a Silverado v provedení Red Line se stříbrným lakem Enhanced, střechou v odstínu Charcoal a několika červenými prvky. Vedle vymazleného laku mají všechna auta větší kola, zatmavená světla a v případě pickupů a SUV také střešní nosiče, respektive kotvící oka na ložné ploše.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy