Macan stále není dost malý, Porsche připravuje další crossover

Když Porsche představilo svůj první počin ve sféře crossoverů, posunulo se z výrobce sporťáků do sféry velkoobjemového výrobce vozů pro celou rodinu. Tento trend pokračoval Panamerou a v loňském roce se tato rodina dočkala rozšíření v podobě crossoveru Macan. Nyní se Porsche chystá vyrobit další tentokráte ještě menší crossover.

S touto informací nedávno přišel německý Auto Bild. V porovnání s Macanem se máme dočkat sice menšího, zato ale mnohem agresivněji vyhlížejícího vozu. Zatím sice nevíme, jaká platforma bude tvořit základ nového crossoveru. Jisté ale je, že novinka bude využívat pohon zadních kol. Pokud ale toužíte po čtyřkolce, nebude problém si za tuto variantu připlatit.

Mnoho informací nemáme ani o tom, co nalezneme pod kapotou. Většina zdrojů se ale shoduje na tom, že v nabídce Porsche budou převládat čtyřválcové motory, které budou spárovány s dvouspojkovou převodovkou.

Této novinky bychom se měli dočkat již na konci této dekády. O cenách je sice předčasné hovořit, ale předpokládáme, že vůz bude o něco levnější než Macan. Jeho ceny v domovském Německu začínají na 60 000 euro (1 620 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy