Lancer Evo má utrum, nástupcem bude toto SUV

Předek boduje "dynamickým štítem", Mitsubishi eX. | foto: Mitsubishi Motors

Že Lancer Evo skončí a jeho nástupcem se nejspíše stane plug-in hybridní SUV víme díky zákulisním zdrojům již nějaký ten pátek. Nyní si k této informaci můžeme přiřadit i podobu.

Jak bude nejspíše vypadat nové kompaktní SUV, mimo jiné nástupce populárního ASX, ukazuje tokijský koncept eX. Po vizuální stránce jde o další z mnoha interpretací přední části Dynamic Shield, prakticky stejné tvarování nejen přídi, ale i zádi, už ale nabídl ženevský Concept XR-PHEV II. I přesto je eX, snad i díky žluté karosérii a velkým kolům, poměrně atraktivním modelem. Sama automobilka ho pak řadí do segmentu kompaktních SUV s karosérií typu shooting brake.

Přes proti sobě se otevírající dveře se dovnitř dostane čtveřice cestujících, které vítají samostatná sedadla. Vpředu se nachází mohutný středový tunel a také několik displejů. Klasická tlačítka už tady skoro nenajdete. Pohonná soustava má být ukázkou dalšího vývoje Mitsubishi na poli elektromotorů, bližší informace ale zatím chybí. Koncept bude nicméně schopen také autonomní jízdy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy