Nismo upravilo Nissan Patrol, ekologové nebudou mít radost

Aerodynamický bodykit s červenými prvky, typický doplněk vozidel Nismo, Nissan Patrol Nismo. | foto: Nissan

Nissan v tomto týdnu uvedl na Střední východ svou sportovní divizi Nismo. Ambasadory značky se stala sportovní kupé 370Z a GT-R, překvapením však bylo odhalení Patrolu Nismo, tedy velkého SUV, které si zaměstnanci Greenpeace nejspíš nekoupí.

Ačkoliv Patrol váží přes dvě tuny, pořád se mu dostalo stejné péče, jako kterémukoliv jinému modelu s logem japonské sportovní a závodní divize. Máme tu tak sportovní tvarované nárazníky, vpředu s LED diodami denního svícení a průduchy pro vzduch, vzadu s difuzorem a dvěma koncovkami výfuku, nástavce prahů, střešní spoiler, 22palcová kola Rays nebo červené detaily, doplňující černou a tradiční bílou.

Tichá síla, Nissan Patrol Nismo. | foto: Nissan

Uvnitř je změn méně, inženýři se zaměřili především na lány prvotřídní kůže, kterou najdete prakticky všude. Že sedíte ve sportovním provedení poznáte jen díky červeně podbarvenému otáčkoměru, sedadlům s logem „Nismo“ a prošívání červenou nití.

Pod kapotou najdeme 5.6litrový osmiválec, naladěný na 434 koní. Další data automobilka nezveřejnila, v kolonce emise a spotřeba to ale nejspíše budou velmi „zajímavé cifry“. Poháněna jsou přes automatickou převodovku všechna kola. Upraveno bylo řízení, zatímco podvozek využívá tlumiče Bilstein.

Patrol Nismo bude aktuálně dostupný jen na Středním východě, dovoz do Evropy není na pořadu dne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy