Lexus připravuje nástupce supersportu LFA. Víme s kým spolupracuje!

Lexus LFA je ikonický supersport, postavený japonskými inženýry s letargickou pozorností k detailům. Jeho produkce byla omezena na 500 jedinečných kusů. Nyní britský magazín AutoExpress přináší informace o jeho plánovaném následovníkovi.

Lexus ale není na vývoj nového supersportu sám. Spolupracuje s bavorskou automobilkou BMW. Je tak dosti pravděpodobné, že se dočkáme hned dvou verzí tohoto nového vozu. Obě budou samozřejmě sdílet stejný podvozek a „kostru“.

Verze s emblémem Lexusu na kapotě by se mohla do produkce dostat již v roce 2020. Motor V10, který se nacházel v LFA zde bude nahrazen přeplňovaným agregátem V8 s objemem 3,7 litru. Ten pochází ze závodního speciálu Toyota TS040.

Pro magazín AutoExpress uvedl blíže nespecifikovaný zdroj z blízkosti Lexusu, že tento motor má možnosti dosáhnout hodnoty výkonu 1.000 koní. Inženýři ale míří maximálně k hodnotě 800 koňských sil. To hlavně z důvodu snížení emisí a spotřeby paliva.

U verze s logem BMW na kapotě se předpokládá využití řadového šestiválce s dvojitým přeplňovánímm vyvinutého divizí M.

Obě verze budou sdílet stejnou filozofii. Tedy výkon spalovacího motoru bude posílán na zadní nápravu. O pohon předních kol se budou starat elektromotory.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy