VIDEO: Levný hothatch pro Jižní Ameriku. To je Renault Sandero RS

Nový Renault Sandero RS 2.0 určený speciálně pro Jižní Ameriku | foto: Renault

Automobilka Renault se těší v Jižní Americe velké oblibě. To je také důvod, proč pro zdejší specifický trh připravuje speciální modely. Ty často vycházejí z automobilů, které se po Evropě prohání s označením Dacia.

Přesně tak se zrodil nejnovější počin francouzské automobilky. Tento ostrý hatchback nese název Renault Sandero RS. Jedná se samozřejmě o známý dostupný hatchback Dacia Sandero. Do parády si ho ale vzali inženýři oddělení Renault Sport. Pod jeho kapotou nalezneme, na rozdíl od většiny současných vozů tohoto segmentu, atmosférický dvoulitr s výkonem 108 kW. Tento agregát spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou.

Jedná se o vůbec první automobil upravený divizí Renaul Sport, který je určen do mimoevropské země. A je patrné, že si Renault Sport rozhodně neudělá ostudu. Ač se jedná o vůz zaměřený především na méně majetné zákazníky, nabízí 17“ sportovní kola, kotoučové brdy pro obě nápravy, agresivní bodykit, zadní spoiler a mnoho dalších doplňků.

Ve voze nalezneme rovněž tlačítko „Renault Sport“. Po jeho stisknutí si může řidič vybrat hned z trojice jízdních módů: Standart, Sport a Sport Plus.

V Brazílii je tento hothatch již k mání s úžasnou cenovkou 13 400 euro (cca. 370 000 korun)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy