Hans Joachim Stuck pořádně protáhl novou Škodu Octavia RS230

Škoda Octavia RS230 | foto: youtube.com

Dvojnásobný vítěz závodu Le Mans Hans-Joachim "Strietzel" Stuck pořádně protáhl nejnovější verzi Škody Octavia, kterou je provedení RS230.

Je to první Octavia, jenž dovede dosáhnout maximálky 250 km / h a která má elektronicky řízený samosvorný diferenciál. Tyhle dva atributy přesvědčily dvojnásobného vítěze Le Mans a bývalého jezdce F1 Hanse - Joachima Stuck, aby se spojil se Škodou a vytvořili propagační videoklip.

Octavia RS230 je dodávána výhradně s motorem 2,0 TSI o výkonu 230 koní, což je 10 koní víc, než u klasické verze. Standardně je vůz dodáván se sportovním podvozkem a zrychlení z 0-100 km / h u něj trvá jen 6,7 sekundy. Přitom se stále jedná o nejpraktičtější model ve své třídě, s dostatkem prostoru uvnitř kabiny a obrovským kufrem.

O něco výkonnější Octavia RS je nabízena se šestistupňovou manuální převodovkou nebo volitelně se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG. Pokud byste chtěli mít rychlou Octavii s pohonem všech kol, Škoda nedávno představila naftové RS s výkonem 184 koní a automatem DSG.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy