Dočká se současné verze GT-R před svým odchodem faceliftu?

O budoucím nástupci současné generace superpsortu Nissan GT-R se toho namluvilo i napsalo více než o uprchlické krizi. Jak to ale vypadá měli bychom stále věnovat i generaci současné.

Nikdo nepochybuje o tom, že současný Nissan GT-R R35 je úchvatné technické dílo. Veřejnost ale již vyhlíží jeho nástupce. Jeho design má vycházet z dech beroucího konceptu Nissan Vision Gran Turismo.

O této ale i o budoucí generaci Nissanu GTR nyní promluvil Phillipe Klein, vedoucí plánování Nissanu. Dle jeho slov má současné generace GT-R R35 v sobě stále značný potenciál i přes to, že poprvé se světu představil již v roce 2007. Dle něj by vozu stačilo pouze několik drobných úprav a vůz by mohl figurovat dalších několik let do příchode nástupce. Tento facelift by měl zahrnovat úpravu aerodynamiky vozu a několik lehkých úprav, včetně vyladění softwaru 3,6 litrového bi-turbo motoru V6.

Klein také vyvrátil zvěsti, ohledně čtveřice dveří u příští generace GT-R. Není ale vyloučeno, že by se čtyřdveřová varianta tohoto vozu nemohla objevit na trhu s emblémem Infiniti na kapotě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy