Honda Civic 2016 se představuje v prvním videu

Honda Civic desáté generace ve verzi sedan | foto: youtube.com

Honda před několika dny vypustila do světa první snímky desáté a zcela revoluční generace oblíbeného Civicu ve verzi sedan. Nyní přichází s videem, které nám tento nový model přibližuje. Zároveň si můžeme prohlédnout, jak vypadalo jeho slavnostní odhalení včetně proslovu šéfdesignera.

 Automobilka tento model prezentuje jako nejpokročilejší a nejsportovnější Civic všech dob. Tomu nasvědčuje i agresivní výraz masky, stejně tak jako svažující se záď ve stylu fastback nebo ostré, musculaturní rysy. I přes mezigenerační nárůst, (interiér má být dokonce největší ve své třídě a rovněž povyrostl i kufr) se podařilo inženýrům Hondy ušetřit 30,8 kg.

Technologický posun je patrný i v interiéru, který je plný nových a kvalitnějších materiálů. Honda se rozloučila s komplikovanou dvoupatrovou palubní deskou. Ta byla nahrazena konvenčním interiérem s dvojicí interaktivních displayů. Jeden funguje jako výstup palubního multimediálního systému, zatím co druhý nahradil běžný běžnou kapličku přístrojů.

Velký důraz byl kladen na odhlučnění a na utěsnění kabiny. Únik vzduchu se údajně snížil až o 52%. Na americkém trhu tato novinky nabízí hned s dvojicí motorů: 1,5 litrovým VTEC Turbo se 178 koňmi a atmosférický dvoulitr se 158 koňmi.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy