Nejrychlejší SUV na světě je na rok dopředu vyprodané!

Bentley Bentayga | foto: Bentley Motors

Automobilka Bentley ukázala nedávno světu nejrychlejší SUV s názvem Bentayga a asi ani netušila, jaký zájem se o něj strhne.

Dle posledních zpráv je totiž první rok produkce zcela vyprodán. Vůz se přitom ukázal teprve před pár dny a zatím ani nebyla šance se s ním někdy svést. Výsledkem je tedy fakt, že kdo si dnes objedná Bentaygu, dříve než v roce 2017 jí nebude mít u sebe v garáži.

Důvodem velkého zájmu je možná to, že Bentayga je nejluxusnějším a nejrychlejším SUV na trhu. Na maximálku totiž dovede překonat třísetkilometrovou rychlost a v kabině je to přímo nabito luxusem. Zájemce neodradila ani základní cena, která v USA činí 229 tisíc dolarů.

Ve výbavě je 8 palcový displej infotainmentu, 10,2 palcový tablet se systémem Android, palubní WiFi síť, tři druhy audiosystémů, kdy ta nejvyšší disponuje celkovým výkonem 1 950 W a 18 reproduktory. Pod kapotou je zatím ukryt motor W12 s výkonem 608 koní a 900 Nm, ale o něco později má přijít i osmiválec, dále dieselová verze s motorem V8 a pak také plug-in hybrid.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy