Nová Audi S8 Plus popírá zákony fyziky díky svému výkonu

Audi S8 Plus (2015) | foto: Audi

Na letošním frankfurtském autosalonu je toho k vidění opravdu hodně a jednou z hlavních novinek je i ostrá limuzína od Audi.

Nese název S8 Plus a svým výkonem doslova popírá zákony fyziky. Ptáte se proč? Tak předně výrobce říká, že tenhle sedan je "vrchol sportovního výkonu" a pod jeho kapotou najdeme vylepšený twin-turbo 4,0-litrový TFSI motor V8, který byl naladěn na výkon 605 koní a 700 Nm točivého momentu. To umožňuje luxusnímu sedanu zrychlení z 0-100 km / h za pouhých 3,8 sekundy a elektronicky omezenou maximální rychlost 305 km / h.

Zvýšený výkon by však byl sám o sobě "málo" a tak je  S8 Plus vybavena adaptivním vzduchovým odpružením, upraveným dynamickým systémem řízení a uhlíkovo keramickými brzdami s antracitově šedými třmeny s logem Audi.

Mezi další přednosti patří hromada doplňků z uhlíkového vlákna, sportovní výfukový systém a nebo speciální 21-palcová litá kola. Interiér nebyl ochuzen o komfortní sportovní sedadla, hliníkové obložení a akcenty v kartáčované klavírní černi. K dispozici jsou taktéž pedály z nerezové oceli a červené kontrastní prošití sedadel a volantu.

Nová Audi S8 Plus půjde do prodeje v Německu letos v listopadu a její cena začíná na 145,200 eurech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy