Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: Emoce na prvním místě!

Alfa Romeo Giulia | foto: youtube.com

Během právě probíhajícího autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem byla na stánku známé italské automobilky slavnostně odhalena Giuliua. Přinesla zklamání či nadšení?

Musíme přiznat, že zklamání je jistě na místě. Od Alfy Romeo se totiž očekávalo, že již ve Frankfurtu odhalí kompletní modelovou řadu Giulie. Namísto toho nám byla představena „pouze“ Giulia Quadrifoglio. Jedná se o vrcholný model této série.

 

Pod jeho kapotou bije dvakrát přeplňované šestiválcové srdce s objemem 2,9 litru, které bylo postaveno ve spolupráci se samotným Ferrari. Tento agregát poskytuje vozu výkon 510koňských sil. Díky tomu zrychluje Giulia Quadrifoglio z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy a její maximální rychlost je 307 km/h. K tomuto výkonu si připočítejme systém aktivní aerodynamiky a hmotnost 1524 kg a vyjde nám, že Giulia Quadrifoglio nebude ani na okruhu žádný louda.

Alfa Romeo dokonce oznámila, že vůz dokázal obkroužit legendární Nürburgring v čase 7 minut 39 vteřin. Tímto výborným časem dokázala Giulia pokořit svého úhlavního nepřítele, BMW M4, o celých 13 sekund.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy