Volkswagen odhalil podobu druhé generace Tiguanu

Nový Volkswagen Tiguan byl odhalen ještě před zahájením frankfurtského autosalonu | foto: Volkswagen

Jen pár hodin před vypuknutím slavného autosalonu ve Frankfurtu Volkswagen odhalil podobu a informace o druhé generaci SUV Tiguan. Na co se tak můžeme těšit?

Tiguan druhé generace je zcela první vůz segmentu SUV, který je postaven na základě nové koncernové platformy MQB. Díky tomu je v porovnáním se svým předchůdcem o několik centimetrů delší, širší a nabízí delší rozvor náprav. Naopak několik centimetrů vozu ubylo na výšku, což ale napomáhá snížení těžiště. Díky těmto úpravám rozměrů vůz nabízí o poznání více místa pro pohodlí cestujících i pro jejich zavazadla.

Zákazník si může vybrat hned s osmi nabízených modelů: čtyř zážehových a čtyř vznětových. Výkon benzínových agregátů se pohybuje od mezi 125 a 220 koňskými silami, zatímco dieselové jednotky nabízejí 115 až 240 koní.

Velkým překvapením je představení hybridní verze Tiguanu. Ta nese název GTE Hybrid a ve svých útrobách ukrývá kombinaci benzínového motoru 1,4 a elektromotoru. Společně tento systém vyprodukuje výkon až 218 koní. Při plně nabitých bateriích, po okraj dolité nádrži a aktivním systému dobíjení baterií skrze střešní solární panely je vůz údajně schopen urazit až 1000 km bez zastavení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy