Tesla by se měla začít obávat. Mercedes se jí chystá fušovat do řemesla!

Mercedes-Benz AMG SLS Electric Drive z roku 2012 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pokud patříte mezi fanoušky pořadu Top Gear nebo závodní hry Asphalt 8 jistě vám elektřinou poháněný Mercedes-Benz SLS není cizí. Ten by se ale mohl již brzy dočkat svého nástupce, který bude útočit na pozice Tesly.

Pokud sledujete náš web pravidelně jistě začínáte mít podezření, že naše redakce je zaujatá proti americká automobilce Tesla, vzhledem k tomu jak často přidáváme články o nové konkurenci pro Teslu. Tak to ale rozhodně není. V současnosti se totiž se společnostmi, které by rády sesadily automobilku Elona Muska z pozice krále elektromobilů.

K těmto automobilkám by se mohl nyní připojit i německý výrobce, který dokázal postavit čistě elektřinou poháněný vůz již v roce 1904. Jedná se o automobilku Mercedes-Benz. Ta se vývojem elektromobilů věnuje již několik desetiletí. Stačí si jen vzpomenout na Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive.

Bohužel o tom, co si Mercedes do boje s Teslou více nevíme. Dá se ale více než předpokládat, že se zaměří zejména na dojezd, který bývá u elektromobilů středem kritiky. Pro překonání dojezdu Tesly Modelu S bude muset být schopen vůz Mercedesu ujet na jedno nabití baterií zhruba 500km.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy