Škoda si brousí zuby na BMW X4!

BMW X4 by se již velmi brzy mohlo dočkat nového konkurenta! | foto: BMW Group

V souvislosti s tuzemskou automobilkou Škoda Auto se v současnosti nejvíce mluví o nových připravovaných modelech Snowman a Polar. Je ale možné, že by nás Škoda již velmi brzy překvapila něčím zcela jiným?

Britský sever AutoExpress.co.uk totiž přišel s velice překvapivou informací. Dle jeho informací je velice pravděpodobné, že se již v roce 2017 dočkáme zcela nového od Škody. Nemá se ale jednat o nějaký obyčejný crossover, ale o velice atraktivní SUV ve verzi Coupe, které by mohlo potrápit BMW X4 a Mercedes-Benz GLC Coupe.

Rozměrově by měl překonat svého konkurenta z Bavorska. Exteriér vozu by se měl inspirovat zejména u modelu Superb, zatím co interiér nijak nepřekvapí a ponese se v duchu všech současných škodovek.

Vůz by měl být poháněný současnými a dobře známými koncernovými čtyřválci. Jejich výkon bude na kola přenášen manuální nebo sedmi stupňovou převodovkou DSG. Mluví se ale i o možném hybridním pohonu. Tato verze by se ale na trhu objevila až déle.

V rozhovoru pro AutoExpress.co.uk sice tisková mluvčí Škody vývoj tohoto vozu oficiálně nepotvrdila, přiznala ale, že o automobil podobné specifikace má automobilka rozhodně zájem. Škoda se poslední dobou vůbec netají svým zájmem o stále rostoucí trh s vozy SUV a chystá tak již za několik let obrovský SUV boom.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy