Smart ForTwo ve verzi Cabrio byl představen světu.

Smart ForTwo Cabrio je k dispozici s dvojicí motorů i převodovek. | foto: Daimler AG

Automobilka Smart je známá především svým známým modelem ForTwo. Ten si nedávno prošel omlazením a nyní přichází jeho nová verze. Z malého dvoumístného mikroskopického vozítka se stává mikro cabriolet.

Celý koncern Daimler, který zahrnuje automobilky Mercedes-Benz a Smart se, jak vidno, na letošní autosalon ve Frankfurtu připravil velmi dobře, Mercedes své nové modely na internetu již odhalil a nyní přišel čas pro Smart.

Ten představuje novou verzi vozu ForTwo. Jedná se o verzi Cabrio s plátěnou stahovací střechou. Ta je k dispozici hned ve třech barvách (červená, džínová modrá a černá) a dokáže se složit či rozložit do 12 sekund. Pokud očekáváte pro mnohé levnější kabriolety typické plastové zadní okno, budete asi dost překvapeni. Smart Cabrio totiž přináší plnohodnotné skleněné zadní okno.

Při volbě pohonné jednotky si mohou zákazníci vybrat hned z dvojice tříválcových motorů. Slabší s výkonem 71 a silnější se silou 90 koňských sil. Oba agregáty mohou být spárovány s pětistupňovým manuálem, či s automatem Twinamic

Díky této kombinaci dokáže i takovéto mini vozítko uhánět až 155 kilometrů v hodině.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy