Renault odhalil Talisman Estate: Kombík útočí na Superb. Kdo má navrch?

Renault Talisman Grandtour | foto: Renault

Talisman Estate nás moc neoslnil. Pár litrů navíc, lepší přístup do kufru, ale pořád se na nejbližší konkurenci nechytá.

Verze kombi vypadá minimálně stejně dobře, jako čtyřdveřový Talisman, z kterého vychází. Zajímavý a pro Francouze netypický design bude zřejmě hlavním lákadlem. Velikost a rozměry kufru totiž nejsou z říše snů.

Praktičtější verze Talismanu nabídne 572 litrů objemu (o 36 více než u verze sedan). Přitom Renault zachoval všechny vnější rozměry, takže pokud budete brát do ruky metr, naměříte na délku 4,85 m, na šířku 1,87 m a na výšku 1,46 m, tedy na chlup stejně jako u sedanu.

Zavazadlový prostor měří na délku 1,1 metru a po sklopení zadních sedadel převezete předmět s délkou až dva metry, nebo získáte objem 1700 litrů. Ti pozornější z vás už ví, že například domácí Superb kombi se chlubí daleko většími rozměry. Na druhou stranu, třeba Opel Insignia Sports Tourer je na tom hůře.

Stejně jako sedan, bude i Talisman kombi disponovat stejnou paletou motorů, tedy jedině čtyřválcovými jednašestky. S výkony od 110 do 200 koní. Do prodeje se dostane v půlce roku 2016 a poprvé se s ním pochlubí Renault na svém stánku na autosalonu ve Frankfurtu již nyní v září.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy