Renault Sport si na mušku vezme i modely Alpine

Nový vůz Alpine byl představen v Le Mans | foto: Alpine F1 Team

Sportovní vůz Alpine patří mezi skvosty současného francouzského automobilového průmyslu. Nyní bylo oznámeno, že se tomuto ostrému kupé bude věnovat divize Renault Sport. Dočkáme se tak Alpine RS!

Renault sport je mezi automobilovými fanoušky velmi oblíbenou divizí Renaultu. Z nudně vyhlížejícího Meganu, totiž dokáží postavit polozávodní stroj, se kterým se každý člověk vyblázní na okreskách jak je libo. O jednom takovém ostrém Renaultu Megane si můžete více přečíst v našem nedávném redakčním testu.

Jak to ale vypadá, dočkáme se od divize Renault Sport i jiných vozů, než těch s diamantem ve znaku. Do hledáčku této sportovní divize, se totiž co nevidět dostane přicházející sportovní coupé s motorem uprostřed – Alpine. Tento vůz má ve svém základním provedení celých 250 koní. Po úpravách by mohl být obdařen od Renault Sport až 300 koňmi. V plánu je také úprava designu vozu, rozšiřující body-kit, stejně tak jako širší kolo a pneumatiky. Tento upravený Alpine RS by měl na trh dorazit rok po svém základním modelu. To znamená, že se ho dočkáme již v roce 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy