Aston Martin slibuje nový výkonný elektromobil! Víme kdy dorazí!

Aston Martin Rapide | foto: Aston Martin

Elektromobily pomalu a neodvratně získávají rovnocenné postavení vedle svých předků se spalovacím motorem. Toho jsou si vědomi i výrobci sportovních a luxusních vozů a již delší dobu si můžeme všímat stále více elektromobilů v tomto segmentu.

Americká automobilka Tesla si mezi svými kolegy, kteří vyrábí automobily se spalovacím motorem, získává stále lepší postavení. Není tak divu, že i ostatní automobilky se snaží vyvinout vlastní elektromobily. Pozadu rozhodně nechce být ani britský Aston Martin.

Ten, jak informoval server Autonews.com, chystá nový vůz, který bude poháněn čistě jen elektrickou energií. Tím by se měla stát nová generace limuzíny Aston Martin Rapide a dorazit by měl na trh již během příštích dvou let. Tuto informaci potvrdil pro Autonews.com sám ředitel automobilky Aston Martin, Andy Palmer.

Tento sedan by měl nabídnout pohon všech čtyř kol a výkon až 800 koní. Bez-emisní Rapide bude využívat baterie od společnosti LG či Samsung a měly by vozu poskytnout dostatek energie pro ujetí až 322 kilometrů na jedno nabití.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy