Lamborghini zveřejnilo ceník Aventadoru SuperVeloce! Připravte se sáhnout hluboko do kapsy!

Lamborghini Aventador Super Veloce roadster | foto: Lamborghini

Nedávno jsme vám přinesli fotogalerii chystané novinky od italské automobilky s rozzuřeným býkem ve znaku. Jednalo se o nové, šílené Lamborghini Aventador Roadster SuperVeloce.

Pokud nepatříte mezi ty, kteří hovoří italsky, slovo Veloce znamené rychlý. A o tom, že je tento roadster opravdu superrychlý, nemá nikdo pochyby. Pod jeho kapotou nalezneme totiž vidlicový dvanáctiválec 6,5 litru s výkonem 750 koní. Sprint z 0 na 100 km/h zvládne za 2,9 vteřiny a jeho maximální rychlost je 350 km/h.

Nyní automobilka se sídlem v Sant'Agatě zveřejnila i ceník. V plánu má vyrobit pouze 500 těchto šíleností na čtyřech kolech. Cena základního modelu u nás, na starém kontinentě, začínat na hodnotě 357 000 € (zhruba 9 800 000 Kč). V Americe bude cena startovat na 530 075 $ (cca 13 000 000 Kč).

Pokud máte o ten vůz zájem, nemůžete si dovolit s objednávkou váhat. Stačí si vzpomenout na Aventador SV. Jeho výroba byla omezena na 600 vyrobených kusů a již 3 měsíce po jeho představení Lamborghini ohlásilo, že vůz je stoprocentně vyprodaný.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy