BMW před Pebble Beach vypustilo do světa okruhovou podobu konceptu 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL Hommage Concept R bok po boku se svým předchůdcem. | foto: © BMW AG

V květnu letošního roku jsme vám přinesli zprávu o novém zběsilém konceptu BMW. Vůz 3.0 CSL Hommage Concept skládá poklonu návrhářům, kteří v sedmdesátých letech minulého století, navrhli nekompromisní závodní raketu 3.0 CSL. Ten byl postaven na základě legendárního sedanu E9 a určen jako speciál pro Evropskou sérii cestovních vozů. Ihned po svém představení, v květnu roku 1972, se stal modlou.

Po nebývalém úspěchu konceptu 3.0 CSL Hommage Concept se nyní BMW rozhodlo postavit i jeho okruhovou verzi s přídomkem R. Tu s sebou veze bavorská automobilka do USA na automobilovou výstavu Pebble Beach Concours d'Elegance, kde se společně s modelem M4 GTS stane jistě středem pozornosti.

Hlavní změnou oproti původní verzi, které si všimne naprosto každý je změna barvy. Zářivě žlutá barva byla nahrazena sněhově bílou s červenými a modrými doplňky. Nově je součástí konceptu například i přilba. Ta využívá stejné technologie, které mají k dispozici piloti bojových stíhačů – přímo před oči řidiče dokáže promítat informace o vozidle.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy