Budoucí Trion Nemesis slibuje 2 000 koní, má takový výkon vůbec smysl?

Trion Nemesis | foto: Trion

Situace v automobilovém průmyslu může tak trochu připomínat studenou válku. Na jaké číslo se dokáže vyšplhat hodnoty výkonu? Americká automobilka Trion slibuje u svého Nemesisu 2 000 koní!

Automobilky se snaží přinést vždy větší výkon než jeho oponenti. Když Bugatti před deseti lety prohlásilo, že postaví automobil, který bude mít výkon tisíc koní, zdálo se to všem jako hloupost. Netrvalo dlouho a už tu máme Koenigsegg Regera, který přináší celých 1 822 koní.

Ale i takový výkon bude pravděpodobně brzy překonán. Americká automobilka Trion totiž plánuje co nejdříve představit svůj hypersport s tajemným názvem Nemesis, který v sobě má skrýva t ohromných 2 000 koní.

Nedávno tato automobilka představila model Nemesisu v životní velikosti. Jednalo se o prezentaci hlavně pro budoucí potencionální zákazníky.

Trion plánuje nabízet svůj Nemesis hned ve dvou variantách. První má opravdu svým výkonem atakovat hranici 2 000 koní. Za cenu 2,2 milionu dolarů si ale nekoupíte pouze automobil, ale i podíl v akciové společnosti Trion.

Další dvě verze nabídnou již pouze 1 400 koní. Za to ale bude k dispozici i verze kabriolet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy