BMW zvažuje stavbu nového elektromobilu

i8 je současnou vlajkovou lodí "zelených" BMW | foto: BMW Group

V rozhovoru pro zpravodajský server autonews.com připustil generální ředitel BMW, že automobilka opravdu pracuje na zcela novém modelu. Nebude se ale jednat o jen takový model. Jde o rozšíření řady hybridů a elektromobilů i8 a i3.

To samozřejmě dává smysl. i8 je totiž sportovně založený model, zatím co i3 je městský mini automobil. BMW tak potřebuje vůz, který bude tvořit jaký si mezistupeň mezi i8 a i3.

Novinka by měla být logicky pojmenována jako BMW i5. Zaměřena by měla být zejména na rodiny s dětmi. Zdroje působící poblíž bavorské automobilky informují o tom, že budoucí i5 by měl nabízet dokonce více prostoru než BMW 3.

Vůz bude řešen jako stoprocentní elektromobil s elektromotorem o výkonu 225 koní na zadní nápravě, který bude spolupracovat s menším motorem o výkonu 135 koní na nápravě přední. V úvahu ale přichází i varianta hybridního pohonu. Ten by měl být založený na elektromotoru s výkonem 275 koní umístěný na zadní nápravě a tří nebo čtyřválcovém motoru v předu.

Hmotnost by dle inženýrů neměla přesáhnout jeden a půl tuny. To hlavně díky uhlíkové konstrukci vozu. Ta bude sdílena s vozy i3 a i8.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy