BMW 4 Cabrio se vrátí do minulosti, fakt jim to za pár ušetřených tisíc stojí?

BMW 4 kabriolet | foto: BMW

Z čistě praktických důvodů BMW vymění pevnou skládací střechu za plátěnou. Jde o prospěch zákazníků nebo jde o šetření na jejich pohodlí?

Pevná střecha byla po léta považovaná za nejlepší volbu. Slibovala celoroční využívání kabrioletu, nižší riziko poškození (nezřídka majitelé plátěných střech v ní našli vyříznutou díru) a také nižší hluk při vších rychlostech.

Na druhou stranu zabírají v kufru více místa, jsou výrazně těžší, vynucují si složitější skládací mechanizmus a v neposlední řadě jsou i dražší. Není tedy divu, že se postupně výrobci vrací k dříve hojně využívaným plátěným střechám.

Stejnou cestu, tedy s nadsázkou řečenou, cestu zpět, zvolilo i BMW. Jediný kabriolet s modrobílou vrtulí ve znaku, který nabízel pevnou skládací střechu, v příští generaci vsadí na látku. Budoucnost BMW cabrio je tedy jasný.

Vážně zákazníkům tolik vadilo pár kilo navíc? Nebo mírně zvýšené riziko poruchovosti mechanizmu nebo snad těch pár litrů objemu v kufru? Nebo spíše BMW vadila vyšší cena? Zřejmě je to kombinace. Snížení ceny, hmotnosti (tedy i spotřeby) a zvětšení objemu kufru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy